Vikten av rutiner

levalivet Apr 05, 2020

I början av en hotfull och oviss situation kan det vara svårt att göra något alls och det kan kännas svårt att veta vad som är rätt och vad som är fel. Kom ihåg att det är viktigt att försöka bibehålla dina goda vanor och rutiner så långt som möjligt. Att skapa ordning i vardagen kan minska oro och ge en känsla av kontroll som gör det lättare att hantera situationen lugnt och sansat. 

Det är alltså bra att fortsätta med det någon form av rutiner även om vardagen ser helt annorlunda ut. Försök att komma upp ur sängen i någorlunda tid även om du egentligen inte måste det. Ta en promenad på morgonen, det höjer humöret och kan hjälpa dig att få lite mer energi. Det kan kännas skönt att prata om det som händer, men gör det med måtta. Undvik att fastna i ältande som bara späder på oron. Om du inte vill eller orkar prata med någon kan du istället göra något praktiskt som du mår bra av. Du kan förlora dig i någon hobby eller fixa sånt som du ändå behöver ta itu med. Det får dig att tänka på något annan för en stund och kan vara ett sätt att vila från det som känns oroligt.

  • Prata om din oro med någon du känner dig trygg med
  • Gör sånt som du tycka om att göra och kanske sällan tar dig tid till
  • Hör av dig till en vän som du uppskattar och gör dig glad
  • Gör något kreativt
  • Ta dig ut, gärna mitt på dagen när det är ljust
  • Rör på dig - promenera, träna, yoga etc
  • Lyssna på podd eller titta på serie för att vila från jobbiga tankar

Ladda ner en gratis guide med fler tips samt en plan som du kan använda för att prioritera rätt saker varje dag

Ta hand om dig! / Nellie& Thale

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.